Féltékeny volt, puszta kézzel kettétörte a volt élettársa telefonját

A vádlott és a volt élettársa együtt mentek a vasútállomásra, majd a férfi elvette a nőtől a telefonját, elolvasta az üzeneteket, amik nem tetszettek neki, ezért kettétörte a telefont.

Ettől, persze, az üzenetek nem törlődtek, illetve jelentősen csökkent az újrakezdés esélye is, főleg úgy, hogy a nő feljelentette az indulatos, féltékeny férfit, aki ellen a Marcali Járási Ügyészség kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat.

A vádirat lényege szerint a férfi és volt élettársa 2023 májusában a vasútállomás felé mentek, miközben a vádlott féltékenysége miatt veszekedni kezdett a sértettel, és útközben elvette tőle a kezében tartott mobiltelefonját.

A férfi ezután megnézte mobiltelefonban lévő üzeneteket és azt, hogy a sértett kikkel beszélget, majd amikor a vasútállomás peronjára megérkezve a sértett felszólította, hogy adja vissza a készüléket, a vádlott a féltékenysége miatt indulatba jött, és a mobiltelefont két kézzel kettétörte, amivel 50 ezer forintot meghaladó kárt okozott a nőnek.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a bűncselekmény elkövetését beismerő férfival szemben próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt.

A fénykép a megrongált telefonról készült.

Megosztás