Feltörte az autót, elhajtott vele, majd ütközött

A jelek szerint némelyeknek időnként kedve szottyan autózni, vagy sürgős dolguk akad, ez főleg a kései órákra datálódik valamiképp, mindenesetre legott elkötnek egy autót, aztán irány az éjszaka!

Így esett ez most is. Jánost halaszthatatlan autókázási vágy kerítette hatalmába a minap Barcson. Mit volt mit tenni, nyomban feltörte az első keze ügyébe eső gépkocsit, és huss, máris elszáguldott vele. Nem tudjuk, volt-e úticélja, s ha igen, mi lett volna az, mindenesetre nem érte el. Igen hamar balesetet szenvedett. Legnagyobb sajnálatunkra a rendőrségi közleményből nem derül ki, hogyan történt a malőr. Jánosunk azonban levonta az esetből a következtetést: hagyta a csudába a rohadt autót, dühében rácsapott a kormányára, kipattant (kimászott?) belőle, majd minden mérgét kiadva becsapta az ajtaját, és sorsára hagyva angolosan távozott. Ezt szaknyelven úgy nevezik: gyalogosan elmenekült a helyszínről.

A barcsi rendőrök jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésével gyanúsítanak megalapozottan egy csokonyavisontai lakost. Innentől idézzük a rendőrségi közleményt:

„A barcsi rendőrök azonosították és július 24-én 11 óra 25 perckor Csokonyavisontán elfogták a 22 éves férfit. Sz. Jánost előállították a Barcsi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.”

Magunk sem írhattuk volna szebben. Persze, ami igazán érdekes lenne (túl azon, hogy vajon hova vezérelte volna hirtelen támadt vágya Jánost?), az a bizonyos „azonosítás”. Hogy az miként is? Otthagyta vón az iratait a kocsiban? Netán kiestek a baleset következtében? Vagy olyan peches volt, nem elég, hogy a nyavalyás autó cserbenhagyta, még rajta is kapta valaki? Épp arra járt, amikor magáévá tette a járművet? Tán még mondta is magában: no, te János, hát oszt hová ez a nagy sietség?

Megosztás