Újabb légi szúnyogirtás lesz

A jövő héten ismét lesz légi kémiai védekezés a városban: a szúnyoggyérítést országszerte végző vállalkozás értesítette erről az önkormányzatot. A héten pedig földi gyérítés lesz.

Frissítés: földi gyérítés is lesz a városban. A földi kémiai védekezés 2018. július 30-án, a napnyugta utáni időszakban történik majd, kaptuk az értesítést. Tartaléknapok: 2018. július 31-augusztus 01.

A jogszabály szerint a gyérítést földi és légi biológiai módszerekkel valamint földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken kell elvégezni. 

A vállalkozás értesítése szerint „a biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A földi irtás során felhasznált készítmények: Coratrin, Mosquitox Fog. A légi kémiai kezelés során CORATRIN, AQUA K-OTHRIN, illetve MOSQUITOX 1 ULV Forte készítmények kerülnek felhasználásra (sic!). A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja.”
A jegyzői iroda már értesítette is a méhészeket. Nagyatádon a légi kémiai védekezés 2018. augusztus 03-án, a napnyugtát megelőző időszakban lesz. Tartaléknapok: 2018. augusztus 04-05.

Megosztás