Fiatal nő terítette a kábítószereket Marcaliban

Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat az ügyészség: egy budapesti férfi kábítószereket adott el a marcali nőnek, aki értékesítette azokat, két férfi pedig segítette ebben.

A Marcali Ügyészség vádiratában foglaltak szerint a budapesti vádlott 2020 nyarától 2021 februárjában történő eltartóztatásukig azért találkozott rendszeresen a marcali nővel, hogy neki marihuánát, amfetamin port és extasy tablettákat adjon el. Az üzletkötések több városban, így Keszthelyen, Siófokon, Fonyódon, illetve Budapesten történtek.

A nő – aki a szereket nemcsak a budapesti kapcsolatától, hanem segítője révén Kecskemétről is beszerezte – a megvásárolt illegális anyagokat részben elfogyasztotta, részben tovább értékesítette, mivel Marcaliban kiterjedt vevőkörrel rendelkezett.

A kábítószer-kereskedésben a nőnek további segítője is volt élettársa személyében, aki vevőt hajtott fel, az asszony kábítószerrel összefüggő tartozását utalta át, vagy amikor a nő nem volt otthon, átadta az érkező vásárlónak az előre kiporciózott anyagot.

A terheltekkel szemben az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában előkészítő ülésen történő beismerés esetén 5 évtől 7 évig terjedő szabadságvesztés büntetések kiszabását indítványozta.

A képeken látható kábítószert és készpénzt a nyomozó hatóság az egyik eljárási cselekményen foglalta le.
A képeken látható kábítószert és készpénzt a nyomozó hatóság az egyik eljárási cselekményen foglalta le.

Megosztás