Füstbe ment élet

Egy felrobbant gázpalack kidöntötte egy ház falát szenteste Ötvöskónyiban, az épület teljesen kiégett. A házban élő házaspár csupán a puszta életét tudta kimenteni a lángok közül – karácsonyi tragédia fotókkal.

Kiégett és összedőlt a ház – vagyis minden odaveszett, amit egy ember az életének 40 éve alatt össze tud szedni. Akadna, akiknek nagyobb vagyonuk van, míg másoknak pont annyi, ami az élethez feltétlenül szükséges. Egy ágy, asztal, hűtő, szekrények ruhával – ennyi. Nem több. Lehet ez is egy élet, és ez is egy embernek az egzisztenciája.

December 24-én Attila és élettársa otthon volt, amikor lángra lobbant a házuk. Idejük sem volt menteni semmit, csak az életüket sikerült. A pár a szentestét gyerekeinél töltötte: kettő van nekik, igaz, sok a gyerek mindkét családban. de legalább pillanatnyilag volt hol aludniuk.

A romok mellett az udvarban van még egy ház, ott él Attila testvére az édesanyjukkal, Erzsébetttel és annak unokáival. Erzsébet azt meséli, mindkét fia közmunkásként dolgozik, Attila gyerekei már kirepültek, élettársával odaköltöztek a melléképületbe, és azt lassanként berendezték. Most mindenük odaveszett, mára a pár nincstelenné vált. A tűz fénye messziről is látható volt, már az este megérkezett a helyi cigány kisebbség vezetője, aki biztosította a családot arról, hogy  megpróbál segíteni nekik, de  megoldásként egyelőre a pécsi hajléktalanszállót javasolta. Ám Erzsébet úgy véli, hogyan is költözhetnének Pécsre, ha az egész életüket ezen a településen élték le.

Az épen maradt házban készül a káposzta és a rántott hús, áll a karácsonyfa – az élet folyik tovább.

Megosztás