Három rottweiler támadt egy nőre Berzencén

Az eset a múlt héten történt. Az asszony kora reggel éppen leszállt a buszról Berzencén, elindult a bolt felé, amikor a sötétből kiugrott a három szabadon kószáló kutya, és rátámadt.

Frissítés 2022. 02. 21., 14.34-kor: Megérkezett a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság válasza: „Az eset során személyi sérülés nem történt. A rendőrök az eseményről készített jelentést – a jegyző értesítése mellett – megküldték a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Somogy Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály részére.”

Egy szemtanú beszámolója szerint a megtámadott nőnek szerencséje volt, a kutyák csak az önvédelemből maga elé tartott táskáját tépték szét. Ugyanis az asszony sikítozására egy idősebb férfi kirohant a boltból, egy söprűvel és egy kosárral a kezében sikerült távol tartania a rottweilereket, amíg bemenekültek az üzletbe.

Az esetről értesítették a rendőrséget, akik a szemtanú szerint hamarosan meg is találták a kutyák gazdáját. A továbbiakról érdeklődtünk a rendőrségen, egyelőre nem válaszoltak.

Sajnos, az utóbbi időben egyre több szabadon kóborló ebről számolnak be a térségben élők, főleg a kisebb falvak lakói. Nem egy kutyatámadás nyilvánosságra is került: legutóbb egy staffordshire terrier okozott súlyos sérüléseket egy idős asszonynak Segesden. Ugyancsak súlyos sérülései keletkeztek annak az asszonynak, akik 2020 őszén kerékpározott Mesztegnyőn, amikor megtámadta és megharapta egy kutya

Tavaly tavasszal első fokon felfüggesztett szabadságvesztést kapott az az ötvöskónyi férfi, akinek három working pit bulldogja támadt rá egy iskolába igyekvő fiúra és óvodás kishúgára. A fiút testszerte harapták tépték, 20 hét alatt gyógyuló sérüléseket okozva neki.

Depositphotos
Depositphotos

 

Megosztás