Hazakísérte az ittas férfit, majd kifosztotta

A barcsi ügyészség kifosztás bűntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat azzal a harmincas éveiben járó nővel szemben, aki elvette az ittassága miatt magatehetetlen sértett értékeit.

A sértett 2021 szeptemberében a vádlott és családja által lakott ingatlanban italozott, amikor az elfogyasztott alkoholtól rosszul lett. A nő ekkor hazakísérte és ágyba fektette a néhány háznyira lakó sértettet, azonban mielőtt távozott volna, még gondosan átkutatta a lakást, és sértett magatehetetlen állapotát kihasználva számos értéket – így mobiltelefont, márkás sportcipőt és személyes okmányokat – vett magához.

A vádlott azonban nem vette észre, hogy a sértett ugyan nem tudta megakadályozni a bűncselekmény elkövetését, de látta a történteket, és erről a másnap tett feljelentésében be is számolt a barcsi rendőröknek, akik a nőt elfogták és a mobiltelefont is visszaszerezték tőle.   

Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

A fénykép a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készült.
A fénykép a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készült.

Megosztás