Ilyen rossz még sosem volt a járványhelyzet

Somogyban és az országban is minden eddiginél több új COVID-fertőzöttet találtak. A megyében egy nap alatt 31-et azonosítottak, országosan 1322-t, és elhunyt 17 beteg.

Ilyen sokan eddig mindössze egyszer, még április 18-án hunytak el a betegségben egy nap alatt Magyarországon.  740 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 47-en vannak lélegeztetőgépen.

Nagyon aggasztónak látja a járványhelyzetet Jakab Ferenc, a pécsi virológuscsoport vezetője, akit tavasszal neveztek ki a kormány által létrehozott koronavírus-kutatócsoport élére – írta a 444.hu. Kijelentette: „Ha ilyen tendenciában rohanunk gyorsvonatként a vesztünkbe, akkor nagyon gyorsan ki fogjuk meríteni az egészségügyi kapacitásainkat, és baj lehet belőle.” Jakab szerint „ha minden így marad, és komolyabb intézkedések nem történnek”, akkor a következő egy hónapban drasztikusan emelkedni fog a fertőzésszám. Azt mondta, arra kell számítani, hogy egyre nagyobb mértékben fognak megfertőződni az idősek, így többen kerülnek majd kórházba, lélegeztetőgépre, és növekedni fog a halálozások száma is.

Az alábbi grafikont a Koronamonitor készítette.

 

Megosztás