Játékfegyverrel raboltak ki kiskorúakat Marcaliban

Két rendbeli, fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Marcali Járási Ügyészség azzal a 32 éves marcali nővel szemben, aki egy fegyvernek látszó játék pisztollyal rabolt ki két fiatal fiút. Fotókkal.

A vádlott 2020 szeptemberében Marcaliban felfigyelt a két 17 éves sértettre, majd elhatározta, hogy tőlük pénzt fog szerezni. Ekkor a vádlottnál volt testvére élethű lőfegyvernek látszó, airsoft játékpisztolya, melyet elővett a táskájából, majd a sértettek útját elállva, a játékpisztolyt rájuk irányozva felszólította őket pénzük átadására.

A két fiatal fiú először nem vette komolyan a vádlottat, egyikük még vissza is kérdezett, hogy „ez most komoly?”, amire a nő igennel felelt, és egyre agresszívebben követelte a pénz átadását. A sértettek ettől megijedtek, végül 6 ezer forintot meghaladó összeget adtak át a vádlottnak, aki ezután otthonába távozott.

A sértettek rögtön értesítették a marcali rendőröket, akik rövid időn belül őrizetbe vették a vádlottat, akitől a játékfegyver és a rablás útján megszerzett 6 ezer forint is előkerült, így a kár nagyrészt megtérült. Ezt követően az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a vádlott letartóztatását.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságon benyújtott vádiratában fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt az azóta is letartóztatásban lévő nővel szemben.

Megosztás