Szombaton felvételiznek az Ady Endre gimnáziumban

Szombaton 10 órától írják az általános iskolások a felvételi eljárás egységes központi vizsgáit a Kaposvári Szakképzési Centrum intézményeibe. Nagyatádon a hatosztályos gimnáziumi tagozatra jelentkezőknek kell vizsgázni.

Összesen 47 diák adta be a felvételi kérelmét a nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnáziumba, a jelentkező diákok most szombaton 10 órától írják a vizsgákat. Csak a 6 osztályos gimnáziumi tagozatra jelentkezőknek kell központi felvételin részt venniük. A technikumi tagozatokra készülőknek nincs központi felvételi, őket a tanulmányi eredményeik alapján veszik fel.

A felvételi során elsősorban a diákok magyar nyelvi-, szövegértési- és matematikai készségeit mérik fel. Összesen öt tanteremben, termenként legfeljebb tíz diákkal zajlik majd az írásos vizsga a járványügyi szabályok és óvintézkedések betartásával. Ennek értelmében a szülők nem jöhetnek be az iskola területére.

Január 28-ra, illetve február 5-re pótnapot is kijelölt az Emberi Erőforrások Minisztériuma arra az esetre, ha valaki betegség vagy karantén miatt nem tud részt venni a január 23-ai vizsgán. A Kaposvári Szakképzési Centrum négy intézményében összesen 435 tanuló ad majd számot tudásáról.

Megosztás