Kedves elkövető, ha már elloptad és össze is törted az autómat…

Legalább az elszállítás költségét dobd be a postaládámba, azt úgyis tudod, hol van – írta Facebook-oldalán a somogyi férfi. Azt mondja, eltartott egy ideig, mire meggyőzte a rendőröket, hogy nem ő vezette a kocsit.

Békésen szundított családjával együtt a házban a férfi szombatra virradóra, amikor hajnali 3 óra körül csengetésre riadt. A kapuban rendőrök álltak, megkérdezték, mit tud mondani arról, hogy egy faluval odébb ott van az összetört autója.

Megpróbáltam őket meggyőzni, hogy itthon aludtam, most keltem fel, ez az álmosság, nem ittas vagyok, automatikusan fel is ajánlottam, hogy megfújom a szondát – mesélte a pórul járt férfi. – Jó negyed-fél órát beszélgettünk a kapuban, közben ment a rendőrségi rádióforgalmazás, még mindig azt vallja, hogy nem ő volt, a szonda negatív, stb. Mondtam, hadd menjek ki az autóhoz, végül beleegyeztek. Amikor odaértem, bevilágítottam, és az anyósülés előtt láttam egy fekete táskát, szóltam nekik, az nem az enyém. Szerencsére egy térfigyelő kamera közelében történt a baleset, sőt, privát kamerák is készítettek felvételeket, ezeket hajnalban megnézték a rendőrök, a technikusok pedig lefolytatták a helyszíni szemlét, reggel fél 7 körül fejeződött be az egész. Reggel még megtettem a feljelentést, aztán mondtam, hogy meg tudom oldani az autó elszállítását.

Amelyik gazdasági totálkáros lett. A jobb első kereke begyűrődött a kaszni alá, betört a szélvédő, a motorblokkból kitört egy darab, a géptető, a lámpák, a zárhíd, a hűtők eltörtek. Nem meglepő, a gépjármű még a villanyoszlopot is kivitte a helyéről. Úgy tudjuk, a felvételek alapján csak a vezető szállt ki az autóból, bár az is kész csoda, hogy nem esett baja, hiszen a jelek szerint nem volt bekötve. A rendőrségen még folyamatban van az ügy.

Megosztás