Képtelen volt abbahagyni a lopást egy somogyi férfi

Kiszabadult a börtönből 2022 tavaszán, ahova lopás miatt került, ám augusztusban újra lopni kezdett egy somogyi férfi. Ebben fiatalabb társa is közreműködött, aki kiborult azon, hogy kevés segélyt kapott.

Az ügyészség közleménye szerinte 2022 tavaszán szabadult ki a lopás miatt elítélt férfi a börtönből, ám rövidesen újra a bűn útjára lépett, hisz már augusztusban folytatta a lopást. Először egy marcali étterem pultjáról lopta el a pénzgyűjtő perselyt, nem sokkal később pedig egy nagyáruházból négyszer is használati cikkekkel távozott, amikért nem fizetett. Cipőt, hangszórót és LED lámpát is lopott magának. Nem sokkal később egy kiskeresdelmi lánc áruházában folytatta a tevékenységét, onnan ruházati cikkekel távozott.

Időközben egy ismerőse befogadta, azonban a vádlott ott sem bírt magával, hisz befogadója szobáját feltörte, ellopta a mobiltelefonját. Az ismerőse ebből nem tanult, ugyanis megbízta a vádlottat és egy fiatalabb társát azzal, hogy fűrészeljék össze a tűzifát, ám a munka elvégzése helyett úgy döntöttek, hogy ellopják a szerszámokat. Ha már ott voltak, akkor az ismerős nyomtatóját, valamint televízióját is magukkal vitték.

Ezt követően a vádlott fiatalabb társa segélyért folyamodott a helyi önkormányzathoz, ahova a vádlott is elkísérte. A kapott összeggel viszont nem voltak különösebben elégedettek, aminek üvöltözés formájában adtak hangot, illetve az önkormányzat épülete előtti táblákon töltötték ki a dühüket, valamint nemtetszésük illusztrálásaként a virágtartó kosarakat is az árokba rúgták.

A két vádlott ellen garázdaság miatt vádat emelt az ügyészség, az idősebb férfit le is tartóztatták.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában az idősebb, különös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás, míg a fiatalabb vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

 A fényképet a Marcali Rendőrkapitányság készítette a garázdaság helyszínén.

Megosztás