Két autó is kiégett Somogyban

Teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi Mezőcsokonyán ma délben, egy másiknak pedig a motortere gyulladt ki tegnap Marcaliban. Szerencsére egyik esetben sem sérült meg senki.

Ma tizenkét óra előtt néhány perccel érkezett a segélykérő hívás a megyei műveletirányítási központba, hogy kigyulladt egy személygépkocsi a somogyi megyeszékhelytől 14 kilométerre található Mezőcsokonyán. A kaposvári hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a jármű már teljes terjedelmében égett. A lángokat két vízsugárral sikerült megfékeznie az egységnek. Az eset során az autó vezetője nem sérült meg. 

Kigyulladt egy személyautó motortere Marcaliban, a Rózsa utcában szerda délután. Ketten siettek az autótulajdonos segítségére, akik megpróbálták eloltani a tüzet a közeli városi fürdőből hozott négy porral oltóval. Végül a helyszínre riasztott marcali hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az eset során senki sem sérült meg. 

A személygépjárművekben nem kötelező elhelyezni tűzoltó eszközt, de mindenféleképpen ajánlott annak beszerzése és megfelelő rögzítése, hívta fel a figyelmet az eset kapcsán a megyei katasztrófavédelem. A gyors reagálás és az oltás azonnali megkezdése révén az autóban keletkezett károk jelentősen csökkenthetőek. Emellett akár más bajba jutott autóstársunknak is segítséget tudunk nyújtani, ha van nálunk tűzoltó készülék, tették hozzá.

Fotó: Marcali HTP
Fotó: Marcali HTP

 

Megosztás