Két élettársát futtatta egy somogyi férfi

A somogyi főügyészség vádat emelt egy 48 éves férfi ellen, aki a két, vele egy fedél alatt élő, kiszolgáltatott helyzetben lévő nőt prostitúciós tevékenységre kényszerítette.

A somogyi férfi egy háztartásban élt négy gyermekével, egy unokájával, valamint jelenlegi és korábbi élettárásával egy barcsi járásban található településen. A házban elnyomóként lépett fel, az ő szava volt a döntő, a család minden tagját irányította, utasításokat és feladatokat adott nekik.

A két sértettel nem szokványosan ismerkedett meg a vádlott: az egyikőjükkel nyolc évvel ezelőtt Pécsen találkozott, aki akkoriban az utcán élt. A férfi azzal hívta meg őt az otthonába, hogy lakhatásért cserébe az akkori beteg élettársáról segítsen gondoskodni. Később a befogadott nővel élettársi viszonyba kezdett, a kapcsolatból két gyermekük született.

2013-ban még egy nő került a képbe: egy, a nevelőszüleivel rossz viszonyban lévő, iskolai végzettséggel és munkával nem rendelkező személy, aki akkoriban a vádlott fiának partnere volt. Miután szakított a fiúval, a nő a háztartásban maradt, a férfihez érzelmileg erősen kötődött, és vele szexuális kapcsolatot is létesített.

A családnak a gyerekek után járó állami juttatások és az állattartásból származó csekély jövedelem nem volt elég a megélhetéshez. Ezért a férfi a vele függőségi viszonyban lévő nők kiszolgáltatott helyzetét kihasználva prostitúciós tevékenységre kényszerítette őket: gépkocsival a két kiszolgáltatott sértettet 2016 és 2018 év között rendszeresen Ausztriába és Győr környékére szállította abból a célból, hogy pénzbeli ellenszolgáltatásért szexuális tevékenységet folytassanak. A férfi a nőknek szállást bérelt, értük ment, felügyelte őket és a prostitúcióból származó pénzt beszedte.

Végül az egyik sértett jelezte az eseményeket a családsegítő szolgálat felé, a rendőrség ez alapján kezdte meg a nyomozást. A kaposvári rendőrök őrizetbe vették a férfit. A vád: kizsákmányolás céljából üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntette.  

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában előkészítő ülésen történő beismerés és tárgyalásról lemondás esetére 8 évi fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a letartóztatásban lévő vádlottal szemben.

Megosztás