Két testvér rabolta ki a nyugdíjast

Éjszaka mentek be az idős ember otthonába. Egyikük bántalmazni kezdte,a másikuk közben értékek után kutatott. Az áldozat csak másnap délután tudott segítséget kérni.

A fonyódi nyomozók egy 29 éves férfit és egy évvel fiatalabb testvérét gyanúsítják a bűncselekmény elkövetésével.

A Fonyódi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya 2019. szeptember 19-én rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást az akkor még ismeretlen tettesek ellen. Az ügy adatai alapján a két férfi 18-án éjszaka ment be a balatonboglári sértett otthonába, ahol egyikük pénzt követelve bántalmazni kezdte az idős férfit, míg testvére a házban értékek után kutatott. A támadók, miután megtalálták a 71 éves férfi nyugdíját, magára hagyták őt.

Az áldozat csak másnap délután tudott segítséget kérni. A megindított nyomozás során – az összehangolt rendészeti és bűnügyi munka eredményeként – pár órán belül beazonosították és elfogták a feltételezett elkövetőket. Elszámoltatásuk során az elrabolt összeg egy részét megtalálták, amit a rendőrök visszaadtak a nyugdíjától megfosztott sértettnek.

B. Márkot és B. Norbertet előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket, majd – őrizetbe vételük mellett – előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Megosztás