Kilátót építenek és turistaútvonalat fejlesztenek Somogyban

Kilátó építésével, faszerkezetű híd felújításával és gyalogos turistaútvonal fejlesztésével növelik Balatonberény, Kaposvár és Kereki turisztikai vonzerejét; erre az év végéig mintegy 215 millió forintot költenek.

Erről a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. tájékoztatta az MTI-t. Közleményükben azt írták: a Magyar Természetjáró Szövetség, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a SEFAG alkotta konzorcium a Somogy bejárható varázsa elnevezésű, európai uniós támogatást élvező projekt részeként négyszintes, tizenkét méter magas kilátót építtet a balatonberényi főút mentén, ahonnan a Balaton látképe tárul fel a Keszthelyi-öböltől a Tihanyi-félszigetig.
Kaposváron, a Deseda tónál megújul az arborétumba vezető faszerkezetű híd, Kerekiben pihenőterasz és látogatójárda létesül a dél-balatoni térség egyetlen megmaradt kővára, az országos műemlékvédelem alatt álló, 700 éves Fehérkő várának biztonságos megközelítésére, a Kereki-Kőröshegy panoráma bemutatására.
Jelezték, hogy a vár a munkálatok miatt június 15. és december 17. között nem látogatható.
A beruházók bíznak abban, hogy a projekt olyan, egymással összefüggő turisztikai élményeket nyújt, amelyek nemcsak a forgalom növeléséhez, hanem a szezon meghosszabbításához is hozzájárulnak.

Fotó: Balatonföldvár.info.hu
Fotó: Balatonföldvár.info.hu

 

Megosztás