Kirabolta az idős embert, letartóztatták

Leütötte az idős embert, majd elvette 75 ezer forintját és a mobilját. A vezetékes telefon zsinórját elvágta, míg a nyomait fűszerekkel és vegyszerek próbálta eltüntetni. Ám Inka, a rendőrkutya a nyomára bukkant. Videó!

A Kaposvári Járási Ügyészség indítványt tett annak 43 éves kaposvári férfinak a letartóztatására, aki a megalapozott gyanú szerint kirabolt egy idős férfit Kaposváron.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2020. december 7-én bemászott egy kaposvári család ház udvarára, majd a lakásba a nyitva hagyott bejárati ajtón keresztül bement, ahol az őt észlelő idős sértettet leütötte, majd a házat átkutatva, onnan 75.000,-Ft. készpénzt vett el. A gyanúsított ezután a sértettől elvette a mobiltelefonját, a vezetékes telefon zsinórját elvágta, míg a nyomait különböző fűszerekkel és vegyszerekkel próbálta meg eltüntetni, majd az idős sértettet bezárta a házba azért, hogy ne tudjon segítséget kérni.

A férfi azonban nem járt sikerrel, mivel a kaposvári nyomozók – a többi között egy nyomkereső szolgálati kutya segítségével – még aznap este elfogták és őrizetbe vették.

A Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírója a 2020. december 9. napján megtartott ülésén az ügyészség indítványának helyt adott, és elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Felhívjuk a figyelmet, hogy értékeink védelme, megőrzése érdekében minden esetben ügyeljünk arra, hogy lakásunk, házunk bejárati ajtaja, illetve ablakai zárva legyenek.

Megosztás