Koponyatörés lett a puszi vége

Túl bizalmasnak találta egy somogyi férfi, hogy a barátnője puszival búcsúzott el egy ismerősétől, ezért az ismerőst először csak meglökte, majd utána futott, lerántotta a földre és fejbe rúgta.

A Somogy Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó terhelttel szemben, aki úgy rúgta fejbe haragosát, hogy a földre eső sértett életveszélyes koponyatörést szenvedett.

A közlemény szerint a vádlott a barátnőjével szórakozott egy somogyi falu kocsmájában márciusban, ahol a sértett is jelen volt. A sértett távozásakor a lánytól – akit egyébként ismert – puszikkal búcsúzott el. Ezt a gesztust a támadó túl bizalmasnak találta.

A féltékeny vádlott már a presszóban felelősségre vonta a sértettet, ami közben mellkason is lökte. A sértett azonban nem akart balhézni, kiment az utcára, azonban az indulatos férfi utána futott. A terhelt továbbra sem tudta fékezni dühét, amikor utolérte a sértettet, ruházatánál fogva lerántotta és bal fültájékán megrúgta. A megtámadott férfi a rúgástól a földre esett és fejét az úttestbe is beütötte.

A sértettnek a vádlott bántalmazása következtében életveszéllyel járó nyílt koponyatörése keletkezett, amely életveszélyes állapotot az orvosi kezelés hárította el.

A főügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Megosztás