1500 galambtól, díszmadártól és egyéb kisállattól lesz hangos a sportcsarnok

A gyerekeknek a korábbiakhoz hasonlóan idén is ingyenes lesz kiállítás, nagyobb állatsimogatót rendeznek be, és rengeteg, máshol nem látható kisállatot láthatnak a látogatók.

2023. november 17. és 19. között (péntektől vasárnapig) a sportcsarnokban rendezi meg a Galamb-, Díszmadár- és Kisállattenyésztők Nagyatádi Egyesülete a soron következő kiállítását, ahol mintegy 1500 kisállat lesz látható.

– Sok olyan díszmadarat neveztek, ami máshol nemigen láthat a közönség – mondta el Magyar Csaba, a Galamb-, Díszmadár- és Kisállattenyésztők Nagyatádi Egyesületének elnöke a soron következő kiállításról, ami egyben jubilál is, ugyanis immár 25. alkalommal rendezik meg.

A kiállítás mára már nemzetközivé nőtte ki magát, érkeznek kiállítók Szlovákiából, Szerbiából, Szlovéniából, Horvátországból és Erdélyből is. A csurgónagymartoni postagalambászok videóvetítésekkel fogják népszerűsíteni a teszttelepüket.

Bár a hivatalos megnyitó szombaton délelőtt 10 órakor lesz, az állatokat a nagyközönség már pénteken déltől egészen este 6 óráig megtekintheti. Másnap, azaz szombaton a kiállítás reggel 8 és este 6 óra között várja a látogatókat, vasárnap pedig szintúgy reggeltől délután 2 óráig van gyönyörködni a számos díszmadárban.

– Nagy meglepetésünkre elég sok kisálattal neveztek. Ráadásul ebben az évben a minősített, fajtagyőztes galambok beleszámítanak majd a tenyésztői minősítésbe – mondta az elnök. – Minden szempontból nagyobb és jobb lesz a kiállítás, mint az előző. Ehhez kellett az is, hogy az önkormányzat, a kulturális központ és a sportcsarnok vezetősége egységesen segítse ennek a létrejöttét.

Természetesen nemcsak szakmai szemmel lesz a kiállítás nagyobb és jobb, mint az előző, hanem a laikusok is megtalálhatják a számításukat. A szervezők hallgattak a visszajelzésekre, így az állatsimogató nagyobb területen lesz, mint a januári kiállításon, illetve az előtérben – kibővített kinálattal – kézműves termékeket is árusítanak majd, sajtokat, gyertyákat, szappant, de akár péterhidai gombatermékeket is vásárolhatnak a látogatók.

A belépő 14 év alatt ingyenes, másoknak pedig egységesen ezer forint, további információk a plakáton. A januári kiállításról itt írtunk bővebben.

Megosztás