Lefülelték az orvvadászokat

Két marcali férfi lelőtt egy gímszarvas bikát a somogysámsoni erdőben, majd azt helyben feldarabolták. Egy helyi vadász jelentette az esetet a hatóságoknak, akik előállították a két orvvadászt.

Egy somogyzsitfai vadász jelentette az esetet március 4-én. Elmondása szerint két férfit látott Somogysámson külterületén, ahogy az erdő közelében zsákokat pakolnak be egy kocsiba. Rövidesen járőrök érkeztek a helyszínre, akik ellenőrzés alá vonták az autót. Mint kiderült, egy teljes feldarabolt gímszarvas bikát igyekeztek kivinni az erdőből. A 36 éves és 47 éves férfiakat elfogták, és a Marcali Rendőrkapitányságra előállították.

Feldarabolták a szarvasbikát
Feldarabolták a szarvasbikát

Bár a két orvvadász engedéllyel tartott lőfegyvert, de vadászati időszakon kívül és idegen területen ejtették el az állatot. Ezért a marcali lakosokat orvvadászat bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az eltulajdonított 123 kilogramm vadhúst, valamint az elkövetéshez használt lőfegyvert és gépkocsit lefoglalták.  

A Marcali Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

(Fotók: police.hu)

Megosztás