Még hétvégén is pótolhatjuk okmányainkat a szavazáshoz!

A kormányablakok és okmányirodák rendkívüli nyitvatartással készülnek a választásokra. Hétvégén is lehetőséget biztosítanak a szavazáshoz szükséges igazolványok pótlására: pénteken, szombaton és vasárnap 7-től 19 óráig.

Az országgyűlési választásokra való tekintettel a Somogy Megyei Kormányhivatal valamennyi kormányablaka és a lengyeltóti okmányirodája rendkívüli nyitva tartással üzemel. A szavazat leadásának feltétele, hogy a választópolgár érvényes okmánnyal igazolja személyazonosságát és lakcímét vagy személyi azonosítóját, erre való tekintettel a kormányablakok és az okmányiroda április 6-7-8-án egységesen reggel 7.00 órától este 19.00 óráig tartanak nyitva – tájékoztat a megyei kormányhivatal.

Felhívjuk a figyelmét, hogy kizárólag a választáshoz kapcsolódó, lejárt érvényességű személyi okmányok, illetőleg elkészült okmányok átvételére van lehetőség a rendkívüli nyitvatartási időben, tehát a hivatalos ügyfélfogadási időn kívül – a választáson való részvételi lehetőség biztosítása érdekében, kizárólag az alábbi ügytípusok intézésére lesz lehetőség:

– ideiglenes személyazonosító igazolvány kiadása

– a személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány pótlása

– az elkészült, személyazonosításra alkalmas okmányok (személyazonosító igazolvány, útlevél, valamint kártya formátumú vezetői engedély) átvétele.

Tájékoztatjuk, hogy a személyazonosító igazolvány kiadását kérelmező ügyfélnek a személyazonosságát igazolnia szükséges!

(Forrás: Somogy Megyei Kormányhivatal)

Megosztás