Megfojtotta újszülött csecsemőjét – szörnyű tragédia Somogyban

14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Somogy Vármegyei Főügyészség azzal a húszas évei végén járó nővel szemben, aki megölte újszülött gyermekét.

A vádlott házasságban élt Tab környékén, és három kiskorú gyermeket nevelt, újabb várandósságát eltitkolta a férje elől, majd 2022 októberében a családja által korábban lakott ingatlan udvarán egészséges, kifejlett fiúgyermeknek adott életet.

A szülést követően a vádlott a kiskorú sértett nyakára egy ruhadarabot tekert, majd azzal megfojtotta. A csecsemő holttestét egy törölközőbe, majd egy szemeteszsákba helyezte, azt az ingatlanon található lakatlan házban elrejtette, a házat pedig kulccsal bezárta.

A bűncselekmény az eset másnapján jutott a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság tudomására. A nyomozók a bűncselekmény nyomainak felfedezését követően a vádlottat nyomban őrizetbe vették, majd az ügyészség indítványt tett a vádlott letartóztatására.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő nővel szemben végrehajtandó fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.  

A fényképet a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság készítette a helyszíni szemle során.
A fényképet a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság készítette a helyszíni szemle során.

Megosztás