Meglett a kecskegyilkos: korábban már élettársát is bántalmazta, mert az ördögnek hitte magát

A férfit nem jogerősen októberben már elítélték, miután élettársát verte, és megkötözve kicibálta az esőbe hiányos öltözékben. Két éve pedig a kutyáját szúrta le egy dárdával.

Folytatódik a bűnlajstroma annak a 28 éves kaposvári férfinak, akit a Kaposvári Járásbíróság októberben nem jogerősen 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélt élettárásának sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt. Mint kiderült, ő volt a kaposvári Kutyatár menhely kecskéjének, Rozinak a lemészárolója.

A férfi korábbi ügyének leírásából is kiderül, hogy meglehetősen hajlamos a kegyetlenségre. 2018 októberében ismerkedett meg korábbi élettárásával. A nő korábbi életét – egyetemi tanulmányait, munkáját – feladta, és 2019 áprilisában a férfihoz költözött Kaposvár külterületére a vádlott által épített, félig földbe vájt, komfort nélküli helyiségbe. A nő spórolt pénzéből éltek.

Kép forrása: Magyarország Ügyészsége

2019 májusában a férfi az ágyban fekvő élettársához fordult, és közölte vele, hogy ő az ördög, és hogy halálra fogja verni őt. A nő kezeit összekötötte, testszerte ütötte, cigarettacsikket nyomott el a combján. Majd az összevert, ruhátlan sértettet a hajnali órákban kihúzta az épület elé, ahol többször megrúgta, és megkötözve a sorsára hagyta. A nő elmenekült az erdőbe, ahol napokig bujkált.

Ez ügyben indítottak eljárást a férfi ellen, aki a nyomozati szakaszban végig letartóztatásban volt. A kényszerintézkedést a bíróság háromszor szüntette meg, legutóbb 2020 júniusában, így az ítélet kihirdetésekor, októberben már ismét szabadlábon volt.

A férfi nem sokáig tétlenkedett: nem tudni, milyen megfontolásból, de betört a kaposvári Kutyatár menhelyére, és az ott élő kecskét, Rozit lefejezte, a fejét pedig magával vitte. Mint kiderült, a férfinak nem ez volt az első esete az állatkínzás terén: két éve a kutyáját egy dárdával leszúrta, majd egy kútba dobta.

Rozi mindenki kedvence volt a menhelyen
Rozi mindenki kedvence volt a menhelyen (Fotó: Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület Kaposvár)

A Kaposvári Járási Ügyészség indítványt nyújtott be a járásbíróság nyomozási bírójához az állatkínzás bűntettével és további bűncselekményekkel megalapozottan gyanúsítható 28 éves elkövetővel szemben letartóztatásának elrendelése végett. Az ügyészség indítványa szerint fennáll a szökés, elrejtőzés, bizonyítás megnehezítésének veszélye, továbbá feltehető az is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményeket követne el.

Megosztás