Tovább zöldül Nagyatád

Fákat és cserjéket ültetnek a Dél-Somogy Irodaház elé, holnap a sportpálya környékére, tegnap pedig a Rozsnyói utcába. Emellett mostanában főleg a levélszállítás ad sok feladatot a városgondnokság munkatársainak.

Az irodaház elnevezéséhez illő módon Dél-Somogyban honos fajtákat ültetnek az előtte elterülő zöld sávba: tölgyet, hársat, juhart és gyertyánt, összesen tíz darabot. Ezenkívül mintegy 30 ciprus, babérmeggy és kúszóboróka teszi üdévé a területet.

Holnap az extrémpálya és a sportpark környezetében lesz fa- és cserjeültetés – mondta Kutiné Csicskár Edit, a városgondnokság vezetője. – Tegnap pedig a Rozsnyói utcában végeztünk utcafásítást. Az egyik oldalon pótoltuk a hiányos csörgőfákat, a másik oldalra pedig gömbkőrist ültettünk.

Ilyenkor hullik a legnagyobb mennyiségben a falevél, az összegyűjtése komoly feladat: naponta mintegy tíz platónyival szállítanak el belőle a városból. A családi házas övezetekben is sok zöldhulladék gyűlik össze, mint arról már írtunk, ezt a szolgáltató a jövő hétfőn és kedden szállítja el.

 

Megosztás