Megöléssel fenyegették, ököllel ütötték a somogyi rendőröket

Négy ember támadt a somogyi rendőrökre, hogy megakadályozzanak egy intézkedést. Ököllel ütötték, megöléssel fenyegették őket. Egyikük elmenekült, ellene elfogatóparancsot bocsátott ki a rendőrség.

Rendőrökre támadt négy ember, hogy megakadályozzon egy intézkedést, ezért büntetőeljárás indult ellenük – tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség kedden az MTI-t.

Azt írták: az eset április 16-án éjszaka történt. A rendőrök a 7-es számú főút Somogy vármegyei szakaszán megállásra szólították fel egy személyautó vezetőjét, aki a megkülönböztető jelzések ellenére sem állt meg, a megengedett sebességet jelentősen túllépve megpróbált elmenekülni.

Amikor az autó egy ingatlan előtt megállt, sofőrje befutott a ház udvarára, ott az őt üldöző rendőrök utolérték és megpróbálták megbilincselni.

Időközben a helyszínre ért egy több mint tíztagú társaság, kiabálva igyekeztek megakadályozni az intézkedést, közülük négyen a rendőrökre támadtak, ököllel ütötték őket, az egyik rendőr ujját is megfeszítették, hogy engedje el a társukat.

A dulakodás közben a menekülő megöléssel fenyegette, ő is többször megütötte a rendőröket és társai magatartását kihasználva sikerült elmenekülnie.

A rendőrök a bántalmazások következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség a szökésben lévő elkövetővel szemben elfogatóparancsot bocsátott ki, a rendőrökre támadó négy embert gyanúsítottként hallgatta ki csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt.

A négy férfi őrizetbe került, az ügyészség indítványozta a letartóztatásukat.

(A nyitókép illusztráció, forrás: depositphotos.com)

Megosztás