Megyeszerte okozott károkat a tegnapi szél

Egész Somogyban berregtek a láncfűrészek: a katasztrófavédőket több helyre is riasztották vezetékre vagy úttestre kidőlt fák miatt, melyeket a csütörtöki erős széllökések okoztak.

Ahogy arról teganp beszámoltunk, erős széllökések pásztázták a somogyi tájakat, a Balaton közelében még 100 km/órát is meghaladta. A megyében tegnap összesen tizenegy helyszínre riasztották a tűzoltókat, miután az erős széllökések több vezetékben kárt okoztak, valamint a letört faágak, kidőlt fák is akadályozták a forgalmat.

Nagyatádon egy ház lemeztetejét bontotta meg a szél, Kaposváron pedig egy családi ház tetődeszkája lazult meg, ami veszélyeztette az ott közlekedőket. A helyi hivatásos tűzoltók rövid időn belül megszüntették a veszélyeztetést.  

Magyaregresen és Kaposváron is épületre dőlt egy fa az erős szél következtében. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motorfűrésszel eltávolították a fákat.

Nagyberényben és Kisberényben villanyvezetékre dőlt egy-egy fa, Kaposváron, Kéthelyen, Segesden és Lengyeltótiban pedig útra dőltek fák, amelyek akadályozták a közlekedést és nehezítették a gyalogosforgalmat. A megye hivatásos és önkormányzati tűzoltói kéziszerszámokkal és láncfűrésszel mindenütt rövid idő alatt megszüntették a veszélyes helyzeteket.

Fotó: Kaposvár HTP, Marcali HTP

Megosztás