Mikénél árokba hajtott, Darányban villanyoszlopnak ütközött egy autó

Huszonkét alkalommal kérték a tűzoltók segítségét a karácsonyi hosszú hétvégén. Túlnyomórészt műszaki mentésekhez riasztották a somogyi egységeket. Mindössze két alkalommal kellett tűzesetnél beavatkozni a tűzoltóknak.

Szenteste három közlekedési balesethez is riasztották a tűzoltókat Somogy megyében. Összeütközött két személyautó a 67-es főút Balatonlelle és Rádpuszta közötti szakaszán, Balatonlelle közelében. Az egyik jármű keresztbe fordult az úton, a másik pedig az árokba sodródott. Mindkettőből kiszálltak a benne utazók. A balesetnél a balatonboglári önkormányzati tűzoltók végezték a műszaki mentést.

Balatonkiliti Szőnyi Márton utcájában fának csapódott egy személyautó. A járműben csak a sofőr utazott, őt a mentők kórházba vitték. A siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit.

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó Darányban, a Rákóczi utcában. Az oszlop a járműre dőlt, azonban az autó három utasa nem sérült meg a balesetben. A műszaki mentést a barcsi hivatásos tűzoltók az áramszolgáltató szakembereivel közösen végezték.

Karácsony napja is mozgalmasan telt a szolgálatban lévő tűzoltóknak. Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személyautó az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 110-es kilométernél, Zamárdi térségében. Az esethez riasztott siófoki hivatásos tűzoltók rövid idő alatt eloltották a lángokat. A munkálatok idején a tűzeset helyszínének közelében két másik autó összeütközött, a balesetet szenvedett gépkocsikat a tűzoltók áramtalanították. A karambolban öten megsérültek.

Árokba hajtott, majd az út menti szántóföldön állt meg egy személyautó Mike külterületén. A gépkocsi műszaki mentését a kadarkúti önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók végezték.

Két személyautó karambolozott Siófokon, a Szabadság utca és a Csárdaréti utca kereszteződésében. Az esethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járműveket. A gépkocsikban összesen hárman utaztak, egyiküket a mentők kórházba vitték.

Kitört egy utánfutót vontató gépkocsi kereke az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a 143-as kilométernél, Balatonboglár térségében. A helyszínre riasztott balatonboglári önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében.

Kétszer is valós veszélyre figyelmeztettek az otthonokban felszerelt szén-monoxid-érzékelők karácsonykor Somogy megyében. Kaposváron a Baross Gábor utca egyik társasházi lakásában szólalt meg az érzékelő. A lakók azonnal a tűzoltók segítségét kérték, azonban a kiérkező egységek már nem tudták kimutatni a mérgező gáz jelenlétét, viszont a gázszolgáltató szakemberei megállapították, hogy a konyhában nem biztosított a megfelelő légutánpótlás a gáztűzhely biztonságos üzemeltetéséhez és a fürdőszobai vízmelegítőt is ki kell tisztíttatni.

Babócsán a Petőfi utcában egy családi házban riasztott a szén-monoxid-érzékelő, ahol a barcsi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor még kimutatható mértékben jelen volt a mérgező gáz. A gázszolgáltató szakemberei két gázkonvektort is hibásnak találtak, amelyeket csak javítás után lehet újra üzemeltetni.

A belső szalagkorlátnak csapódott egy személyautó vasárnap délelőtt az M7-es autópálya 119-es kilométerszelvényében, a Nagykanizsa felé vezető oldalon, Kőröshegy térségében. Az ütközés erejétől az autó kereke is kitört és a leszakadt alkatrészek szétszóródtak az úttesten. A gépkocsiban ketten utaztak, egyikük sem sérült meg a baleset során. A műszaki mentést a siófoki hivatásos tűzoltók végezték és közreműködtek a forgalmi rend helyreállításában.

A karácsonynak ugyan vége van, azonban a karácsonyfatüzek időszaka még csak most kezdődik, hiszen a fűtött lakásban a fenyők annyira kiszáradnak, hogy könnyen lángra kaphatnak. Akár egy perc alatt leéghet az egész fa, egy átlagos méretű helyiség pedig 5-10 perc alatt teljesen kiéghet. Ügyeljünk a biztonságra!

 

Megosztás