Nagyatádi vonalra is került az új buszokból

Volvo B6SC-8900 típusú autóbuszokkal fiatalodott május közepén a Volánbusz Somogy vármegyei járműállománya, a két új busz Nagyatád és Marcali térségben korszerűsíti a flottát.

Az érintett vonalakon évente csaknem 30 ezer utazást bonyolít a Volánbusz. Az új járműveken természetesen már országbérlettel és a megfelelő vármegyebérletekkel is lehet utazni. A Volánbusz 2018 óta Somogy vármegye 231 darabos állományának már csaknem egynegyedét lecserélte, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb utazást biztosítson, még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket. Eddig 56 új autóbusz érkezett a flottába, mely május közepén tovább frissült újabb két dízelüzemű, a legkorszerűbb Euro 6e környezetvédelmi besorolású motorral hajtott járművel.

A nagy befogadóképességű, hosszított szóló kivitelű Volvo B6SC-8900 típusú buszok Nagyatád és Marcali vonzáskörzetében álltak forgalomba, többek között az iskolásokat szállító Nemesvid–Marcali és Kéthely–Somogyszentpál közötti járatokon, illetve Nagyatádról és Kéthelyről a szomszédos vármegyébe, Keszthelyre is közlekednek. Az érintett autóbusz- vonalakon évente mintegy 30 ezer utazásról gondoskodik a Volánbusz. Az új buszok nettó beszerzési értéke mintegy 170 millió forint.

Ma már nincs olyan járása az országnak, ahol ne tűnnének fel a társaság új buszai. A MÁV– Volán-csoport jármű-fiatalítási programjában – az eddig lezárt beszerzéseknek köszönhetően – 2205 új és újszerű autóbusz érkezett a Volánbuszhoz az elmúlt öt évben, és a vállalat további 295 járműre rendelkezik aláírt beszerzési megállapodással. Somogy vármegyében legutóbb 4 darab, a mostaniakhoz hasonló Volvo és 4 darab Credobus Inovell típusú autóbusz állt forgalomba, a legújabb járművekkel együtt pedig már összesen 58 új busz fiatalította a flottát.

A vármegye helyközi állományának átlagéletkora 11,36 év. Folyamatosan megújuló és korszerűsödő járműállományával a társaság 2022-ben csaknem 540 millió utazást bonyolított le országszerte. Somogy vármegyében 111 helyközi és 22 helyi autóbuszvonalon, 365 autóbusz-vezetővel szállítja utasait – írja közleményében a Volánbusz.

(Nyitókép: magyarbusz.info)

Megosztás