Napokon át hagyta szenvedni sérült kutyáját

A sebesült kutyát nem látta el a gazdája, sorsára hagyta az erdőben kikötözve élelem és víz nélkül. Az eb nem élte túl a kegyetlen bánásmódot. Vádiratot nyújtottak be a férfi ellen.

Kimeríti a kegyetlenség fogalmát a tavaly szeptemben történt eset. A vádiratban foglaltak szerint a büntetett előéletű 45 éves vádlott egy Barcs közeli faluban lévő otthonában észrevette, hogy 6 év körüli keverék kutyájának egy vágott sérülése keletkezett bal fülénél. A férfi a sebet nem kezelte, az ebet állatorvoshoz sem vitte, ezért az elfertőződött.

A vádlott a rossz állapotban lévő állatot a közeli erdőben kikötötte egy fához és egy vadász ismerősét kérte meg, hogy lője le, azonban a vadász ezt nem vállalta. A férfi ennek tudatában a kutyát az erdőben sorsára hagyta, a nyüszítő ebet másnap egy falubéli oldozta el.

A kutya még aznap hazakerült, ahol a vádlott több napig élelem és víz nélkül a kerítésnél hagyta kikötve, a bejelentés alapján a helyszínre érkező barcsi rendőrök már nem tudtak segíteni az állaton.

A fotó a nyomozó hatóság szemléjén készült.
A fotó a nyomozó hatóság szemléjén készült.

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége állatkínzás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a férfival szemben. Eszerint az előkészítő ülésen történő vádlotti beismerés esetére 1 év 7 hónap börtönbüntetés és 2 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozták.

 

 

Megosztás