Négy tűzeset, három baleset a hétvégén Somogyban

Számos káresethez riasztották a katasztrófavédelem munkatársait a hétvégén. Több helyen lángok csaptak fel, máshol kisodródott járműveknél kellett műszaki mentést végezni.

A katasztrofavedelem.hu oldalán olvashattunk a hétvégi eseményekről:

Kigyulladt egy gépkocsi péntek délelőtt, a 65-ös főút Siófok és Ságvár közötti szakaszán. A tűzhöz a siófoki hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral oltották el a lángokat, majd visszahűtötték a járművet. Az eset során senki nem sérült meg.

Leégett egy hétvégi ház tetőszerkezete Kaposvár, Fűzfa utcájában. A kaposvári hivatásos és önkéntes tűzoltók kiérkezésekor a tetőszerkezet teljes egészét már lángok emésztették.  A nehéz terepviszonyok miatt az épületet először csak gyalogosan tudták megközelíteni. A ház használhatatlanná vált.

Az oldalára borult egy tűzifát szállító kamion a 67-es főút 33-as kilométerénél, Zselicszentpál térségében szombaton. A balesethez a kaposvári önkéntes tűzoltókat riasztották, akik kerekeire állították a járművet, majd egy közeli parkolóba vontatták.

Letért az úttestről és hídfőnek ütközött egy személyautó Kaposváron, a Toponári út és az Orci út kereszteződésénél. A jármű fejtetőn állt meg az úttestre csapódva, vezetője. A jármű vezetője könnyű sérülést szenvedett. A mentők a helyszínen ellátták sérüléseit. A műszaki mentést a megyeszékhely hivatásos tűzoltói végezték. 

Fejre állt a kocsi
Fejre állt a kocsi
A mentők a helyszínen ellátták a sofőr sérüléseit
A mentők a helyszínen ellátták a sofőr sérüléseit

Megcsúszott és szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a Balatonendréd és Lulla közötti úton. A balesethez a siófoki hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet. A baleset során egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Kaposvár, Somhegy utcájának vége, a szilárd útburkolatot elhagyva a talaj annyira felázott, hogy a mentőszolgálat munkatársai nem tudtak eljutni egy beteghez. A KÖTÉL Egyesület tűzoltói terepjáróval vonultak a helyszínre, speciális hordágyukkal a mentőautóhoz vitték a beteget, ezt követően kórházba szállították.

Tűz keletkezett egy családi ház tetőszerkezetében Kaposváron, a Zrínyi utcában. Egy gerenda izzott, és részben megsérült a szoba födémje is. A kaposvári hivatásos tűzoltók fojtották el a tüzet, amelyben senki sem sérült meg.

Öreglak Nagy József utcájában egy száz négyzetméter alapterületű családi ház tetőszerkezete égett teljes terjedelmében. A marcali és a kaposvári hivatásos, valamint az öreglaki önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékezték meg a lángokat. A tűzeset során senki sem sérült meg, a ház azonban lakhatatlanná vált. A három lakót a szomszédok fogadták be éjszakára.

Több vízsugárral oltották a lángokat
Több vízsugárral oltották a lángokat

Fotók: katasztrofavédelem.hu

Megosztás