Nem bírta feldolgozni a szakítást, ezért minden alkalommal megverte a volt élettársát

Amikor találkoztak, megverte, amikor telefonon beszéltek, akkor azzal fenyegette, hogy megöli a volt élettársát egy dél-somogyi férfi. Mindezek mellett lopás miatt felelnie kell, mert 200 ezer forintnyi fát vágott ki.

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége kapcsolati erőszak, zaklatás és lopás miatt emelt vádat azzal a dél-somogyi férfival szemben, aki többször megverte és telefonon zaklatta volt élettársát, továbbá tűzifát lopott, majd adott el lakóhelyén.

A vádirat lényege szerint a vádlott évek óta élettársi kapcsolatban élt a sértettel, közös gyermekük is született, de kapcsolatuk 2022 nyarán megromlott, ezért a nő albérletbe költözött.

A férfi nehezen dolgozta fel a szakítást, a sértettet többször felkereste. A terhelt a találkozásaik során azonban nem tudta indulatát fékezni és a nőt albérletében, munkahelyén, majd – már egy másik faluban lévő – lakóhelyén is megverte. A vádlott a veréseken túl telefonhívásai során megöléssel fenyegette volt élettársát.

A férfinek továbbá lopás miatt is felelnie kell, mivel közel 200 ezer forint értékű tűzifát vágott ki lakóhelyének közelében, aminek egy részét eladta, a másik részét pedig felhasználta.

Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta.  

A felhasznált fényképet a barcsi rendőrök készítették a lopott tűzifáról.

 (A nyitókép illusztráció, forrás: depositphotos.com)

Megosztás