Meghirdették a Bertók László versmondó emlékversenyt

„Valamit a percek közé…” címmel hirdették meg a Bertók Lászlónak emléket állító szavalóversenyt, ahova két verssel, két kategóriában nevezhetnek a verselni vágyók.

A Nagyatádi Kulturális és Sport Központ, a Magyar Versmondók Egyesülete és a Nők Nagyatádért Egyesület közös szervezésében ismét meghirdeti a mára már hagyományossá vált Bertók László versmondó emlékversenyt.

A versenyt két kategóriában rendezik:

  • Ifjúsági (akik betöltötték a 14. életévüket, és befejezték tanulmányaikat a nyolcadik évfolyamon)
  • Felnőtt (akik betöltötték a 21. életévüket)

A nevezés kettő, öt percnél nem hosszabb verssel lehetséges, ezek közül az egyik Bertók László szabadon választott műve kell, hogy legyen, a másoik pedig egy huszadik, vagy huszonegyedik századi magyar költő verse.

Az előadott műveket szakmai zsűri értékeli, és a verseny legjobbjai értékes jutalomban részesülnek. A kategóriák első helyezettjeinek a Magyar Versmondók Egyesülete díjmentes részvételi lehetőséget biztosít a balatonszemesi Latinovits Zoltán vers- és prózamondó találkozón.

A nevezés díjtalan. Jelentkezési határidő: 2023. október 15-ig lehet, a verseny pedig október 28-án, délelőtt 10 órakor a turisztikai központban kezdődik.

Jelentkezés:
• az online jelentkezési lap kitöltésével: https://forms.gle/vm5fggMtzRe1skuT6
• személyesen a Nagyatádi Kulturális Központban (7500 Nagyatád, Nagy Imre tér 1. / 2. sz. iroda)

(A nyitókép egy korábbi Bertók László emlékére rendezett szavalóversenyen készült.)

Megosztás