Nyolc somogyi faluban nyílhat kisbolt

A legkisebb a 156 lakosú Varászló. Dél-somogyi nincs közöttük. Összesen 2464 ember kap boltot a falujába a megyében állami pénzből. Kulcs lesz a nyitvatartás és a kocsma.

Országszerte csaknem 32 ezer ember lakhelyén, összesen 121 településen épülhet kisbolt az ehhez támogatást kínáló pályázat nyomán – számolt be róla a Blokkk.com.

A kistelepülési boltokat támogató pályázat 45 milliárd forintos keretéből a 121 boltra 5,6 milliárdot fordítanak. Egy üzlet nyitásához átlagosan nagyjából 50 millióval járul hozzá az állam. A boltok a napi fogyasztási cikkek és alapvető élelmiszerek mellett vény nélkül kapható gyógyszereket is forgalmazhatnak, végezhetnek postai szolgáltatást, de árulhatnak lottót, sorsjegyeket is. A Blokkk.com szerint azonban az igazi üzlet az lehet, ha a bolthoz kocsma is kapcsolódik.

Természetesen a mozgóboltok és a webáruházak továbbra is vetélytársak maradnak.

Somogyban a következő településeken nyílhatnak kisboltok (zárójelben a lakosságszám): Varászló (156), Kisberény (191), Visz (196), Cserénfa (215), Szabadi (298), Pusztaszemes (417), Somogybabod (468), Kőkút (523).

Megosztás