Ötszörösére nőtt Somogyban az influenzaszerű megbetegedések száma

A legnagyobb mértékben megyénkben nőtt egy hét alatt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma. A Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb adatai szerint a 4. héten ötször többen betegedtek meg Somogyban.

Ráadásul most már csak egyetlen kórház van a megyében, ahol még nem rendeltek el látogatási tilalmat: éppen a nagyatádi. Most már részleges látogatási tilalom van a Kaposi Mór Oktató Kórház hét osztályán, valamint a mosdósi részlegében; a marcali kórház egyik és a siófoki kórház három osztályán.

Somogyban 100 000 lakos közül 564 fő kereste fel orvosát influenzás panaszok miatt, az előző héten ez a szám még csak 106 volt. Az ország valamennyi közigazgatási területén több influenzaszerű megbetegedést regisztráltak, mint az előző héten. Az influenzaszerű megbetegedések becsült előfordulási gyakorisága kiugróan magas volt Tolna megyében, ahol a lakosság 1,3%-a kereste fel orvosát influenzaszerű tünetekkel. A morbiditás magasnak bizonyult Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és  Fejér megyében is.

Laboratóriumi vizsgálattal igazolt, influenzavírus által okozott megbetegedéseket – Csongrád és Komárom-Esztergom megye kivételével – az ország minden területén diagnosztizáltak. Az elmúlt héthez viszonyítva az életkor szerinti megoszlásban jelentős változás nem történt: az orvosnál megjelent betegek 37,7%-a gyermek, 32,6%-a 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 22,8%-a, 6,9%-uk pedig a 60 éven felüliek közül került ki.

Megosztás