Pincetulajdonosok: ne törjön be, nincs bor!

Hétvégi házak elkeseredett tulajdonosai üzentek így a betörőnek: bor nincs, ne is keressen! A 60 éves elkövetőt ugyan elítélték, de azután is újabb pincéket tört föl. Volt, ahova kétszer is visszament.

Zártkertek, szőlősök épületeibe tört be az a 60 éves, több rendbeli lopással vádolt férfi, aki hét ezelőtti elítélése óta újabb pincéket tört fel. A Somogy Megyei Főügyészség most indítványt tett a letartóztatására.

A többszörösen büntetett előéletű férfit legutóbb – őrizetbe vétele alatt – 2020. május 22-én állította bíróság elé a Kaposvári Járási Ügyészség több pincefeltörés miatt. A bíróság ekkor 10 hónap börtön fokozatú szabadságvesztést szabott ki a férfival szemben, azonban az ügyészi indítvány ellenére nem rendelte el a gyanúsított letartóztatását.

A férfi a szabadlábra kerülése után újabb 3 pincét tört fel, sőt volt, ahova kétszer is visszament. Az elkeseredett pincetulajdonosok még egy cetlin is üzentek a gyanúsítottnak, hogy ne törjön be a pincébe, mert ott nem fog bort találni.

A rendőrök végül 2020. június 4. napján elfogták és őrizetbe vették a férfit. A bíróság az ügyészség indítványának helyt adott, és elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Megosztás