Somogyban lett a legtöbb munkanélküli a Dunántúlon

Egy hónap alatt több állástalan lett Somogyban, mint az egész Közép- vagy Nyugat-Dunántúlon. Az országban is csak Borsodban és Szabolcsban lett több munkanélküli (arányaiban nem). És ezek még csak a márciusi adatok.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat egyelőre nem tette közzé az áprilisi adatokat, amelyek sokkal erőteljesebb változásokat mutatnak majd (ha egyszer megtudjuk). Merthogy a koronavírus-járvány inkább áprilistól kezdte igazán éreztetni a gazdasági hatását.

A márciusi mutatók katasztrofális képet festenek megyénkről. 1893 fővel nőtt az állástalanok száma, ami az előző havihoz képest 13,7 százalékos növekedést jelent. Az országban négy teljes régió is van, amelyekben ennél kevesebben maradtak munka nélkül. Sőt, megyéből is csak kettő akad, ahol többen lettek: az egyik Borsod, a másik pedig Szabolcs. Ám ezekben a megyékben is sokkal kisebb arányban nőtt a számuk: mintegy kétszer népesebbek ugyanis (Somogy: 301.500 fő; Borsod: 642.500 fő; Szabolcs: 553.000 fő).

Sajnos, részletesebb és frissebb somogyi, illetve nagyatádi adatokkal nem tudunk szolgálni. Először több mint egy hónapja kértünk ilyet a megyei kormányhivataltól, majd később is – egyikre sem kaptunk választ mind a mai napig.

Megosztás