Somogyot kockázatosnak minősítette a vírus miatt Németország

A német kormány egyebek között megyénket is kockázatosnak minősítette a magas fertőzöttségi adatok miatt. Az utazási figyelmeztetés október 24-től lép életbe.

A német kormány Heves, Zala és Somogy megyét is kockázatosnak minősítette a koronavírus szempontjából, olvasható a német külügyminisztérium honlapján – számolt be a Telex.

A hivatalos indoklás szerint a korlátozást „a magas fertőzöttségi adatok” miatt vezették be. A német kormány arra figyelmezteti állampolgárait, hogy ezekbe a megyékbe ne utazzanak, vagy fokozottan figyeljenek a védekezésre.

Bár a szabályozás tartományonként eltérő lehet, aki az elmúlt 14 napban ezeken a területeken tartózkodott, és onnan utazna be vagy térne vissza Németországba, annak általában vagy 48 órán belül készített negatív Covid-tesztet kell felmutatnia az országba való belépéshez, vagy karanténba kerül. A karantént akkor lehet elhagyni, ha az lejár, vagy tíz napon belül negatív teszt készül.

Sajnos, arról nincs információnk, hogy a Németországba járó – kéthetente vagy havonta ingázó – somogyiak külföldi munkavállalását mindez hogyan érinti.

 

Megosztás