2 ezer új fertőzött egy nap alatt, 46 beteg meghalt

Azért lett 2032 újabb fertőzött, mert minden eddiginél több, 16 ezret meghaladó tesztet végeztek. A pozitív eredmények aránya 12,4 százalék lett. Somogyban már 917 azonosított koronavírusos van.

A járvány kiteljesedni látszik – ezt mondta ma Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs sajtótájékoztatóján. Minden adat emelkedik, nálunk is és a környezetünkben is. Eredményes védekezést folytatunk, fűzte hozzá az országos tiszti főorvos a 24.hu beszámolója szerint.

Koronavírus-fertőzéssel lélegeztetőgépen van egy miniszterelnöki megbízott, korábbi államtitkár, erősítette meg Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Telex értesülését a mai kormányinfón.

Szerdán derült ki, hogy a mohácsi kórház intenzív osztályának dolgozói karanténba kerültek koronavírus miatt, ezért az új betegek felvételét is felfüggesztették ideiglenesen. Ugyanaznap hozták nyilvánosságra a hírt, hogy szerdán meghalt a koronavírus-fertőzéssel kezelt nyíregyházi kórházigazgató, dr. Adorján Gusztáv – emlékeztet ugyancsak a Telex.

Kededen pedig Varga Judit igazságügyi miniszter jelentette be Facebookon, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje.

 

Megosztás