Sörpaddal és hólapáttal ütötték egymást a kocsmában

Rejtő Jenő-i jelenetet vizionál az ügyészség mai remeke: mint mindig, ezúttal is kisemberek nyomorát mutatja, bár, sajnos, nem derül ki belőle – nem szokott -, hogy éppen mi sértette roppantul Fülig Jimmy érzékenységét.

Ezúttal sem fehérgalléros bűnözőkről, kiskirályok hatalmaskodásától szenvedő, igazságot kereső emberek peréről vagy százmilliós lenyúlásokról szól a közlemény. Ám nézzük inkább a derűs oldalát!

A helyszín egy falusi kocsma valahol Somogyban, mindegy is, pontosan hol – nem szokták leírni –, egyébként is mindegyikben ugyanolyan a viaszosvászonnal letakart asztal és a falakból áradó reményvesztettség. (Na, jó, ez még nem a derűs oldal.)

Az időpont 2022 szeptembere, bár ez is mindegy, lehetne akár március, ahogy délelőtt vagy este is. A lényeg, hogy önteni lehessen, részint bele a pohárba, részint meg ki valakinek a keserűséget, rosszabb esetben kiadni az indulatot magunkból – szigorú összefüggésben egmással. Szóban forgó szituban ez utóbbi történedett, hőseink előbb szerfölött szidalmazták egymást, „majd elindultak az udvarra verekedni”, mintha csak azt mondták volna, jer, ecsém, nézzük meg, tojtak-e már a tyúkok.

 Innen átadjuk a szót az ügyészség közleményének.

„Ennek során a két vádlott között először csak ökölharc folyt, később azonban az egyik férfi felkapott egy sörpadot, és azzal támadt rá a másik vádlottra, ezután pedig egy, a helyszínen talált hólapáttal ütötte a haragosát úgy, hogy annak a nyele eltörött. A közel nyolc percig tartó dulakodás során a másik vádlott sem maradt adósa a társának, mivel szándékosan felrúgta annak a kocsma előtt leállított motorkerékpárját, melynek emiatt letörött az irányjelzője, illetve a burkolati elemei megrongálódtak.”

(A vesszőhibákat javítottuk benne.)

Tiszta sor, sör felessel elfogyasztva, indulatlevezetésre sor kerítve felesben, hogy a magyaros idillt csöpp germanizmussal színesítsük.

„A verekedés során könnyű sérüléseket szenvedett vádlottakat végül a vendégek választották szét.” Ahogy dukál, az ügyészség próbaidőre felfüggesztett fogházat indítványozott „felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette” miatt. 

Csak egy dolog nem hagy nyugodni az ügyben. Ugyan a közlemény szakszerűen megjegyzi, hogy „a verekedés során súlyos sérülés okozására alkalmas eszközök is előkerültek”, feltűnt-e Önöknek, hogy vajon mit keresett szeptemberben a kocsmaudvaron egy hólapát?

Várjuk a tippeket.

(A nyitókép illusztráció, forrás: depositphotos.com)

Megosztás