Százával cserélik a táblákat, bélyegzőket, feliratokat és törvényeket

Januártól Somogy vármegyében élünk, több száz intézmény és szervezet neve módosult. Ezernél is több jogszabályt kell átírni. A szimbolikus változás sok munkába és sok száz millió forintba kerül.

A Magyar Közút már kicserélte a megyetáblákat az utakon, országszerte összesen 714-et, adta hírül már napokkal ezelőtt az országos sajtó. Mi is igyekeztünk egy vármegyés táblát fotózni Dél-Somogyban, de sem Kastélyosdombó után, sem a 6-os főúton, Istvándi közelében nem sikerült még tegnap sem: errefelé még a táblákon is megye maradt Somogy.

A névváltozás miatt át kell írni az okiratokat, táblákat, bélyegzőket és levélpapírokat. Ráadásul több ezer törvényt, helyi vagy országos szintű rendeletet, határozatot, alapító okiratot kell frissíteni – összesítetette a Telex.

Január 1-jétől jó pár intézmény megyei szervezetei is új nevet kaptak: pl. önkormányzatok, kormányhivatalok, adó- és vámigazgatóságok, rendőr-főkapitányságok, katasztrófavédelmi igazgatóságok, főügyészségek, kórházak, könyvtárak, levéltárak és kamarák.

Azt nem közölte a kormány, hogy megközelítőleg mennyibe kerül mindez az államnak, az biztos, hogy sok száz millió forintba, de a költségek elérhetik az ezermilliót is.

Megosztás