Szexuális szolgáltatásra kényszerítettek kiskorú lányokat

Az Inke és Vése közötti főút mellett és panziókban futtatták a gyermekotthonból szökött, kiszolgáltatott kiskorú lányokat. Összesen 25 és fél év fegyházbüntetést kapott a két élettárs. Fotókkal.

A Somogy Megyei Főügyészség három kiskorú lány sérelmére elkövetett, minősített emberkereskedelem bűntette miatt indult bűnügyében a Kaposvári Törvényszék a váddal egyezően mondta ki bűnösnek a 38 éves nőt és 43 éves élettársát.

Az élettársaknak nem volt rendszeres jövedelemük, abból éltek, hogy a nő a párja tudtával prostitúciós tevékenységet folytatott. 2017-ben aztán a nő gyámja is lett egy 18 év alatti lánynak, akivel párkapcsolatot létesített a nő fia, és a lány rendszeresen hozzájuk szökött a gyermekotthonból. 2018 tavaszán az élettársak felvetették, hogy a sértett is járuljon hozzá a családi kiadásokhoz, ezért a fiatal lányt naponta kivitték a 61-es főút Inke és Vése közötti szakaszára, és rábírták arra, hogy az út mellett szexuális szolgáltatást nyújtson az azt igénybe vevő autósoknak. A nő telefonon is szervezte a találkozókat, így a prostitúciós tevékenységre nem csak az út mellett, hanem panziókban is sor került.

Az élettársak 2019 nyarától, majd 2019 decemberétől még két kiskorú lányt – egyikük még 14 éves sem volt – fogadtak be otthonukba. Mindhárom lány korábban gyermekotthonban élő, nevelésbe vett, bántalmazott és elhanyagolt fiatal volt.  Kiszolgáltatott helyzetükkel visszaélve, őket szintén arra vették rá, hogy szexuális szolgáltatásokat nyújtsanak. A sértetteknek esetenként 15-20 ezer forint fejében kellett ezt végezniük. 

Amikor a sértettek a tevékenységgel fel akartak hagyni, a vádlottak megfélemlítéssel bírták rá őket annak folytatására. A sértettek a megkeresett pénzt a nőnek adták át, aki azt továbbította a férfinak. A pár az összegeket a megélhetésükre, valamint arany ékszerek vásárlására fordította. A prostitúciós tevékenységből származó bevétel összege nem volt megállapítható.

A Kaposvári Törvényszék a letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű nőt 11 év szabadságvesztésre ítélte, és 8 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, többszörös visszaeső élettársa 14 év és 6 hónap szabadságvesztés büntetést és 10 év közügyektől eltiltást kapott. Az ügyészség a döntést tudomásul vette, azonban a vádlottak fellebbeztek, ezért az ítélet nem jogerős, az eljárás a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

Megosztás