Szörnyű baleset történt Kutas mellett

Lesodródott az útról, és fának ütközött egy BMW Kutas és Nagybajom között. A sofőrt a tűzoltók szabadították ki a roncsok közül, életveszélyes állapotban van, őt mentőhelikopterrel szállították el.

Frissítés 19.27-kor: A baleset életveszélyes sérültje életét veszítette a kórházba szállítást követően, közölte az imént a rendőrség. „2020. október 30-án 14 óra 50 perckor Nagybajom térségében, a 6619-es számú út 6. kilométerszelvényében – eddig tisztázatlan körülmények között – egy személygépkocsi letért az útról és fának ütközött. A baleset következtében a nagybajomi 39 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítást követően életét vesztette. A baleset körülményeit a Nagyatádi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.”

A rendőrség felhívta a figyelmet: „Kérjük, tartsák be a közlekedési szabályokat, különös figyelmet fordítva a sebességhatárok betartására, hiszen az úttestre lehulló falevelek továbbra is jelentős közlekedésbiztonsági kockázatot jelenthetnek, különösen akkor, ha a reggeli pára, eső, vagy más csapadék miatt azok csúszóssá válnak.” 

—–

Délután három óra környékén történt a baleset: a Nagybajom irányából érkező régi típusú BMW ismeretlen körülmények között lesodródott az úttestről, majd egy tuskó megpördítette, és nekicsapta egy fának.

Ketten utaztak a kocsiban, a helyszíni beszámolók szerint vélhetően nem voltak bekötve a biztonsági öveik, és a légzsákok sem nyíltak ki. A BMW női utasa az ütközéstől kirepült az autóból, őt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A férfi vezető egyedül nem tudta elhagyni a roncsot, a tűzoltók segítségére szorult, akik erőgépekkel felfeszítették az autó maradványait. Súlyos koponya- és mellkasi sérüléseket szenvedett, a helyszínen intubálni kellett, életveszélyes állapotban van. Miután stabilizálták az állapotát, mentőhelikopterrel szállították el a pécsi kórházba. Női utasa az ütközés következtében kirepült a szélvédőn keresztül, súlyos állapotban van, őt mentőautó szállította el.

A helyszínre három tűzoltóautó, három mentő és két helikopter is érkezett. Egyelőre teljes útzár van érvényben, ezekben a percekben is zajlik a rendőrségi helyszínelés. Munkatársunk a helyszínről azt jelentette, hogy nagyon rossz az út minősége, ráadásul nyálkás, és csúszik.

 

 

Megosztás