Tarffipax 2018: változó szokások

Az autópályák, autóutak felüljáróin és hídjain idén kevesebb sebességmérő rendőrrel találkozhatunk. Helyette lakott területeken belül kell jobban figyelnünk!

A 112Press közleménye szerint Papp Károly országos rendőrfőkapitány utasítására 2018-ban jóval kevesebb alkalommal vezényelnek ki sebességmérésre rendőröket az autópályák, autóutak és osztott pályás utak hídjaira, illetve felüljáróira.

A fix telepítéső sebességmérők azonban továbbra is működnek!

A fent említett utak helyett azonban megnövekedett rendőri jelenlétre számíthatunk lakott területeken belül és a fokozottan balesetveszélyes, többnyire kétsávos útszakaszokon.

Az intézkedés egyik alapelve, hogy a lakott területen belüli húszszázalékos sebességtúllépés jóval veszélyesebb, mint a szembejövő és gyalogos forgalomtól mentes, osztottpályás útszakaszokon.

A döntés leginkább azokat a sofőröket sújta, akik szeretnek lakott területen belül gyorshajtani. A sebességkorllátokat betartók és kerékpárosok, illetve gyalogosok számára azonban nagyobb biztonságérzetet nyújthat majd az intézkedés: ők ugyanis így kevesebb száguldozó sofőrrel találkoznak majd az utakon.

Megosztás