Tehén és kutya is szorult helyzetbe került, menteni kellett őket

Az iszapban félig elmerülve is békésen legelészett még a tehén, mikor a tűzoltók kiértek, hogy megmentsék. A 18 éves kistestű kutya pedig egy családi ház cserépkályhája mögé szorult be. A somogyi tűzoltók segítettek.

Egy elcsatangolt tehén ragadt az iszapba a csaknem 2 méter mély árok mélyén pénteken Somogysárdon. Kétségbeejtő helyzete ellenére a mentés során is békésen igyekezett elérni az árokparton legelhető füvet a tűzoltók beszámolója szerint. A kaposvári hivatásos tűzoltók az állatot hevederekkel átkötve egy erőgép segítségével emelték ki a mélyből, majd épségben átadták gazdájának.

Egy tizennyolc éves, egyik szemére már vak kistestű kutya beszorult egy balatonlellei családi ház cserépkályhája mögé, ahonnan saját erejéből nem tudott szabadulni. Az aggódó tulajdonos a tűzoltók segítségét kérte, mivel ő sem tudott segíteni az állaton. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók kézi erővel pár perc alatt kiemelték a keservesen nyüszítő házi kedvencet, majd átadták gazdájának.

A hálás hölgy, mint elmondta, sosem találkozott még a tűzoltókkal munka közben, de ahogy megjelentek az ajtóban és azonnal kiszabadították a bajba jutott állatot, az könnyeket csalt a szemében. „Megerősítették az emberekben való hitemet, hogy igenis van segítség, bármilyen bajba jut is az ember.”

 

Megosztás