Teljes útzár lesz napokig Berzence és Babócsa között

Egy speciális, 16 méter hosszú vasbeton elemet építenek be a Vízvár-Heresznye közötti eróziós ároknál. Ezt csak teljes útzár mellett tudják elvégezni, így július 21-26. között egész pályás korlátozásra kell számítani.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, a Magyar Falu Program támogatási forrásából teljes körű útfelújítási munkák zajlanak a 6801-es jelű Barcs-Berzence összekötőút 3 kilométeres szakaszán, Heresznye és Vízvár települések között. A munkálatok részét képezi egy speciális vasbeton iker keretelem beépítése a Vízvár-Heresznye közötti eróziós ároknál, melyet csak teljes útzár mellett tud elvégezni a kivitelező, így július 21-26. között egész pályás korlátozásra kell a közlekedőknek számítani.

A teljes körű felújítási munkák része az összekötő út 22-es kilométerszelvényénél található Vízvár-Heresznye közötti eróziós ároknál egy 16 méter hosszú, 1,5×1,5×1,0 méteres nagyságú vasbeton iker keretelem beépítése is. A beépítést az ikerelem mérete, illetve technológiai és forgalombiztonsági okokból a kivitelező csak teljes útzár mellett tudja elvégezni.

Ez azt jelenti, hogy 2021. július 21., szerda reggel 7 és július 26., hétfő este 22 óra között teljes útzár lép életbe. Ez idő alatt Berzence irányából Somogyudvarhely, Bélavár, Vízvár települések, illetve Babócsa irányából Heresznye település csak célforgalom számára lesz megközelíthető. Az átmenő forgalom számára kerülőútvonalként a 6807-es mellékút Babócsa-Háromfa-Nagyatád települések közötti szakaszát és a 681-es főút Nagyatád-Berzence települések közötti szakaszát jelölik ki a szakemberek. 

A beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a kivitelezőkkel együtt a közlekedők türelmét és megértését kéri a felújítási munkák és az ahhoz kapcsolódó teljes útzár idejére, az átfogó beavatkozásokat az ő érdekükben végzik el. Az autósoknak érdemes még utazásuk előtt tájékozódniuk a felújításhoz kapcsolódó forgalmi helyzetről, kerülőútvonalról a www.utinform.hu oldalon vagy a közútkezelő Somogy megyei diszpécserszolgálatánál, a 06-82-819-481-es telefonszámon.

Megosztás