Teljesen kiégett az autó, az utasai a szivárgó füstre figyeltek föl

A 6-os főúton, Barcs térségében jártak, amikor füstölni kezdett a műszerfal. Gyorsan lehúzódtak az út szélére, majd elhagyták az autó. A barcsi tűzoltók kiérkezésekor a gépkocsi már teljes terjedelmében lángolt.

Kigyulladt egy személyautó a 6-os főúton, Barcs térségében. Darány felé tartott a jármű, amikor vezetője a műszerfalból szivárgó füstre lett figyelmes. A sofőr az útszélére húzódott és utasával együtt elhagyták az autót, majd tűzoltói segítséget kértek.

Barcsról érkezett egy egység, akiknek kiérkezésekor a gépkocsi már teljes terjedelmében lángolt. A tűzoltók két vízsugárral fojtották el a lángokat, a jármű azonban menthetetlen volt.

A személygépjárművekben nem kötelező elhelyezni tűzoltó eszközt, de mindenféleképpen ajánlott annak beszerzése, írta a katasztrófavédelem. A gyors reagálás és az oltás azonnali megkezdése révén az autóban keletkezett károk jelentősen csökkenthetőek. Emellett más, bajba jutott autóstársunknak is segítséget tudunk nyújtani, ha van nálunk tűzoltó készülék, javasolták.

A tűz továbbterjedését a tűz kezdeti állapotában van esély megakadályozni, ellenkező esetben egy-két perc alatt az egész jármű lángokba borulhat. Ennek oka, hogy a személyautókban nagyon sok éghető anyag található. A tűz miatt nemcsak az autó károsodhat, hanem a benne tartózkodó személyek, utasok is közvetlen életveszélyben vannak. Ezért nagyon fontos a gyors helyzetfelismerés, az azonnali segítségkérés és segítségnyújtás. Az autókban található elektromos berendezések és a motortérben előforduló éghető anyagok miatt a különböző habbal oltó berendezések alkalmazása a legcélszerűbb és legcélravezetőbb a keletkezett tüzek eloltására, megfékezésére, közölte a katasztrófavédelem.

Megosztás