Star Wars szereplők keveredtek tűzharcba a 63. Bázison

Persze, csak a gyerekek kedvéért. A 63. Bázis biztosította a helyszínt a húsz fogyatékkal élő gyerek számára, akik izgalmas programon vehettek részt a hétvégén.

– Civilben már több éve foglalkozom azzal, hogy jótékonysági rendezvényeket szervezek a beteg gyerekek számára – mesélte kérdésünkre Nagy Márta, aki annak ellenére, hogy jelenleg Budapesten él, mindig Nagyatádot fogja az otthonának tekinteni. – De nem egyedül vagyok, Végvári Valentin és Stribli Gábor is segített a szervezésben. Idén az 501-es Légió Magyarországi Helyőrség tagjai csaltak mosolyt a gyerekek arcára, akik autentikus Csillagok háborúja jelmezben jöttek el hozzánk.

A 63. Bázist minden ilyen eseményre Vlasics Zoltán térítésmentesen biztosítja a gyerekeknek, Gyulai István pedig italokkal kedveskedik a résztvevőknek.

A hétvégén a fiatalok tűzharcba is keveredtek a bázison, a Star Wars szereplői próbálták megakadályozni őket abban, hogy eljussanak a területen parkoló buszhoz. Még túszejtés is történt. Szerencsére a túszt kiszabadították, és a gyerekek elérték a céljukat.

Később – szigorú felügyelet mellett – az airsoft fegyvereket is kipróbálhatták, célba is lőhettek velük.

A gyerekek rendezvényét követően egy jótékonysági airsoft verseny kezdődött a 21 ezer négyzetméteres akadálypályán, aminek a nevezési díját a szervezők felajánlották Botinak, illetve mások is segítettek, így 78 ezer forintot gyűjtöttek össze a kisfiúnak.

Az eseményre ellátogattak a Doomstriker LEMC Hungary Road 68 motorosai, akik jócskán kiveszik a részüket a jótékonykodásból, decemberben Mikulásnak öltözve járják a várost, és szaloncukrot osztanak a gyerekeknek, de legközelebb a Családok Átmeneti Otthonába látogatnak el, és ruhákat visznek a rászorulóknak.

(Fotó: Pasztorek József)

Megosztás