Terrierek marcangoltak össze a somogyi utcán egy embert

A gondatlanságból nyitva felejtett kiskapun át szökött az utcára két eb a Somogy megyei Holládon, ahol egy járókelőre támadtak. Súlyos testi sértés miatt indítottak nyomozást a marcali rendőrök.

Az ügy adatai alapján 2021. november 29-én délután egy holládi ingatlan udvaráról a nyitva hagyott kiskapun át szökött az utcára két staffordshire terrier keverék kutya. A ház előtt egy járókelőre támadtak, és karján-lábán is harapdálni kezdték a 68 éves férfit.

Az ebtámadást az egyik szomszéd vette észre, aki autója hangkürtjével próbálta elijeszteni az állatokat. A dudára figyelt fel a kutyák gazdája is. A 36 éves nő az ingatlanból az utcára sietett, de neki is csak a szomszéd segítségével, hosszas küszködés után sikerült megfékeznie az ebeket.

Az egyenruhások az állattartót előállították a Marcali Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Környékünkön csaknem három éve történt hasonló súlyos eset: akkor Ötvöskónyiban támadták meg a kutyák a kishúgát éppen óvodába kísérő 13 éves fiút. Az ügyben idén áprilisban született ítélet: a bíróság 10 hónap, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a kutyák gazdáját gondatlanságból elkövetett testi sértés vétsége miatt.

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás