Tíz nap négy élet

Somogy megyében az elmúlt időszakban megnövekedett a halálos közúti közlekedési balesetek száma. Tíz nap alatt négy halálos baleset történt a somogyi utakon. A rendőrség fokozott figyelemre inti a közlekedőket.

Július hónapban több személyi sérüléssel, valamint halállal végződő közúti közlekedési baleset történt Somogyban, miszerint tíz napon belül négyen haltak meg a megye útjain.

Andocs

Balatonfenyves

Somogyvár

Fonyódliget

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy nyáron is egyaránt fontos gyalogosan, kerékpárral, motorkerékpárral és autóval közlekedve az óvatosság és a szabályok betartása.

Javában tart már a nyári szezon, nagy számban jelennek meg az utakon kerékpárosok, motorkerékpárosok, autósok, valamint gyalogosok. A körültekintő, átgondolt közlekedés velejárója az elővigyázatosság, amely ilyenkor sokszor háttérbe kerül. A járművezetők a nyári időszakban jellemzően lendületesebben, a megengedettnél nagyobb sebességgel közlekednek, amelyet a baleseti statisztikai adatok is jól tükröznek.

Különösen a gépkocsival, illetve a motorkerékpárral közlekedőknek kell kellő figyelmet fordítaniuk a relatív sebesség helyes megválasztására. Legyenek különösen elővigyázatosak a be nem látható útkanyarulatokhoz érve, hiszen a sebesség helyes megválasztásával a balesetek nagy része elkerülhető!

A balesetek megelőzése érdekében legjobb a közlekedési szabályok betartása, azonban kiemelten fontos a megváltozott időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás is. A meleg hatása a reakcióidőben is jelentkezik, a reflexek tompulnak, a mozdulatok kapkodóvá válnak, ezáltal a hibalehetőségek száma is megnő. Legyen türelmes, vezessen kissé lassabban, tartson nagyobb követési távolságot! A napon álló gépkocsit indulás előtt szellőztesse ki, menet közben használjon légkondicionálót, vagy gondoskodjon a levegőcseréről, a friss levegő utánpótlásáról!

Kérjük, hogy mindenhol kellő óvatossággal közlekedjenek!

Forrás: Police.hu

Megosztás