Tizenkét ittas vezetőt fogtak Somogyban, egyikük fának ütközött

72 óra alatt tizenkétszer jelzett ittasságot a szonda Somogyban. Az egyik sofőrt, akinek a kocsija árokba sodródott, korábban már eltiltották a vezetéstől. Ő könnyű sérüléssel úszta meg a balesetet.

Az elmúlt hétvégén tucatnyi esetben merült fel ittas vezetés gyanúja megyénkben, az érintett sofőrökkel szemben közigazgatási-, illetve büntetőeljárást indítanak. Közülük az egyik egy 50 éves ságvári gépkocsivezető, aki szombaton vesztette el uralmát a járműve felett Siófok belvárosában, majd árokba sodródott, és egy fának ütközött.

„A körzeti megbízottak a helyszínen a férfivel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket jelzett, valamint az is kiderült, hogy a járművezetőt korábban már eltiltották a járművezetéstől. A ságvári lakos ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja és egyéb közlekedésrendészeti szabályszegés miatt indítottak eljárást” – olvasható a police.hu-n.

A rendőrség felhívja a figyelmet az alkohol és egyéb bódító szerek vezetőkre gyakorolt negatív hatásaira, és kiemeli, hogy a kellő odafigyeléssel és egymás iránti felelősséggel megelőzhetőek a tragédiák.

(Nyitókép: police.hu)
(Nyitókép: police.hu)

Megosztás